Hout in de tuin

De tuin is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht. Het is daarom leuk om uw tuin om te toveren in een plek waar u zich helemaal op uw gemak voelt. Gebruik in de tuin zoveel mogelijk natuurlijke producten, dit geeft meer rust en is ook fijn voor de flora en fauna in de tuin. Hout is een veelgebruikt materiaal in de tuin, vooral voor schuttingen en overkappingen. Maar ook voor heel veel andere dingen kunt u hout gebruiken in uw tuin. Een veelzijdig materiaal, die heel natuurlijk oogt en een fijn ontspannen gevoel geeft. Dus wilt u uw eigen zen plekje creëren in uw tuin? Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke producten zoals hout of eventueel steen. 

Schutting

Houten schuttingen of tuinschermen zijn een goede keuze voor de omheining van uw tuin. Ze zijn duurzaam, sterk en bieden privacy en veiligheid. Ze hebben een lange levensduur en je kunt ze gemakkelijk op maat laten maken. Daarnaast geven houten hekken een natuurlijke uitstraling en passen ze goed bij de omgeving. Er zijn veel verschillende soorten houten hekken om uit te kiezen, zoals palenhekken, schapenhekken en spijlenhekken.

Overkapping

Een houten overkapping is een geweldige manier om schaduw te creëren in uw tuin. Een pergola, een veranda of een prieel, elke houten overkapping biedt bescherming tegen de zon en zorgt ervoor dat u ook op warme dagen buiten kunt ontspannen. Het is duurzaam en sterk en biedt een natuurlijke uitstraling. Daarnaast kan het dienen als een mooie decoratieve toevoeging aan uw tuin. U kunt ervoor kiezen om de overkapping te laten begroeien met klimplanten, zoals druiven of blauweregen, wat zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling.

Waarom hout?

Houten hekken en overkappingen hebben veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Hout is duurzaam en sterk en gaat lang mee. Het biedt een natuurlijke uitstraling die goed past bij de omgeving en zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer in uw tuin. Hout is ook relatief eenvoudig te onderhouden. Het kan worden gereinigd met water en zeep en kan om de paar jaar worden geverfd of gebeitst om de levensduur te verlengen. Een ander voordeel van hout is dat het gemakkelijk te bewerken is. Dit betekent dat houten hekken en overkappingen op maat kunnen worden gemaakt om bij uw tuin te passen. Benieuwd naar wat voor soorten hout u allemaal kunt gebruiken, en wat u er precies mee kunt doen? Bij Hillhout tuinhout zult u zeker slagen.