Investeren in online marketing, het kan op deze 3 manieren!

Als ondernemer moet je met de tijd meegaan. Dat is belangrijk, want je moet ervoor zorgen dat jouw bedrijf niet voorbijgestreefd wordt door concurrenten. Daarom is het bijvoorbeeld slim om te investeren in online marketing. De meeste ondernemers hebben al een eigen site, maar krijgen hier weinig bezoekers op omdat zij niet vindbaar zijn. Dit probleem is te verhelpen door te investeren in online marketing. Er zijn verschillende manieren om te investeren in online marketing. Een combinatie van deze manieren zorgt over het algemeen voor het meeste resultaat. 

 

Het optimaliseren van de conversie op je site

Het is belangrijk dat bezoekers die op je website zijn ook overgaan tot het doen van een aankoop. Je zou op voorhand denken dat je hier vrij weinig invloed op hebt en dat dit puur afhangt van de wil van de bezoeker. Echter, in werkelijkheid kan het surfgedrag van mensen worden beïnvloed door de site aan te passen. Als je wilt weten of er winst valt te behalen voor jouw site, is het slim om een conversie optimalisatie specialist in te schakelen. Deze weet precies wat er moet gebeuren om de conversie van jouw site te verbeteren. Op deze manier kun je meer omzet binnenhalen door middel van online verkoop. 

 

Linkbuilding

Er zijn veel verschillende aspecten van online marketing die belangrijk zijn voor de vindbaarheid van een website. Het is dan ook zaak om op verschillende vlakken in online marketing te investeren. Een van de vlakken die essentieel is voor een goede vindbaarheid van je site, is linkbuilding. Als je je nu afvraagt: ‘wat is linkbuilding?’, is het verstandig om een specialist in te schakelen voor het optimaliseren van het linkprofiel van je website. Heel simpel gezegd is het zo dat het algoritme van Google onder andere kijkt naar de hoeveelheid links van betrouwbare sites er naar een site leiden. Hoe meer links van sites die Google als betrouwbaar ziet, hoe beter de vindbaarheid van een site. Door links naar jouw site aan te leggen, zorg je er dus voor dat je site beter vindbaar is in Google. 

 

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising, het adverteren in online zoekmachines dus. Hierbij richt men zich, net als bij linkbuilding, voornamelijk op Google. Dit aangezien Google verreweg de grootste online zoekmachine is. Je kunt SEA het best uitbesteden aan een expert, aangezien dit voor een leek erg lastig onder de knie te krijgen is. Er komt veel kijken bij het draaien van goede advertentiecampagnes in Google, waardoor je dit beter uit kunt besteden aan iemand met veel ervaring op dit gebied.