Waar moet je rekening mee houden als je een haartransplantatie wilt ondergaan?

Er zijn jaarlijks duizenden Nederlanders die een haartransplantatie ondergaan of willen ondergaan. Dat heeft ermee te maken dat veel mensen niet helemaal tevreden zijn over hun hoofdhaar. Zij hebben bijvoorbeeld last van inhammen en die kunnen je kapsel goed verpesten, maar ook kan het voorkomen dat een persoon niet helemaal tevreden is over het soort haar. Mocht je ook een haartransplantatie willen ondergaan omdat je niet helemaal tevreden bent, dan is het zeker aan te raden om dit handige artikel eens te lezen. 

 

Een haartransplantatie is alles behalve goedkoop

Wanneer je een haartransplantatie wilt ondergaan, dan moet je er rekening mee houden dat het ondergaan van een haartransplantatie niet goedkoop is. Dat heeft ermee te maken dat een haartransplantatie een cosmetische ingreep is. Er is niet alleen veel vraag naar, maar ook moet een langdurende opleiding gevolgd hebben voordat je een haartransplantatie kan uitvoeren. Het is dan ook zeker niet vreemd dat het ondergaan van een haartransplantatie ontzettend duur kan zijn in Nederland. Steeds meer Nederlanders, maar ook mensen uit andere landen, kiezen ervoor om haartransplantatie in Turkije te ondergaan. Dat heeft ermee te maken dat een haartransplantatie in Turkije door dr. Cinik een stuk goedkoper is dan in Nederland. Dit kan soms wel duizenden euro’s schelen en dat is natuurlijk veel geld. 

 

Het is een ingrijpende ingreep

Een van de grootste nadelen van het ondergaan van een cosmetische ingreep zoals een haartransplantatie, is dat het een ingrijpende ingreep is. De cosmetische artsen gaan namelijk letterlijk sleutelen aan jouw lichaam. Hierbij maakt het zeker niet uit of je een FUE haartransplantatie in Turkije of in Nederland ondergaat. Het is dan ook direct belangrijk om te weten dat het aan te raden is om niet meerdere keren een haartransplantatie te ondergaan. Dit is zeker mogelijk, maar je moet er wel rekening mee houden dat dit ontzettend slecht is voor je hoofdhuid. 

 

Je moet herstellen

Nadat de cosmetische artsen klaar zijn met het transplanteren van haar, is het tijd om te herstellen. Het is dan ook belangrijk om de tijd te nemen om te herstellen, want dit is niet in enkele dagen gedaan. Het kan soms zelfs enkele weken duren voordat je volledig hersteld bent. Het hoofd haar en hoofdhuid kunnen ook gevoelig aanvoelen. Mocht je in Turkije een haartransplantatie ondergaan, dan is het ook aan te raden om in Turkije te blijven totdat je volledig hersteld bent.